Murat
New member
Adobe Öğrenci İndirimi Nasıl Alınır?
Adobe, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik özel indirimler sunarak popüler yazılımlarını daha uygun fiyatlarla erişilebilir hale getiriyor. Adobe Creative Cloud gibi güçlü yazılımlara uygun fiyatlarla sahip olmak isteyen öğrenciler, Adobe’nin sunduğu öğrenci indirimi fırsatlarından yararlanabilirler. Peki, Adobe öğrenci indirimi nasıl alınır? İşte detaylı rehber:
---
Adobe Öğrenci İndirimi Nedir?
Adobe öğrenci indirimi, Adobe’nin Creative Cloud paketlerini ve belirli yazılımlarını öğrencilere ve öğretmenlere indirimli fiyatlarla sunmasını sağlayan bir programdır. Bu indirim sayesinde öğrenciler Photoshop, Illustrator, Premiere Pro gibi profesyonel yazılımlara normal fiyatının çok altında bir ücretle erişebilirler.
---
Adobe Öğrenci İndirimi Almak İçin Gereken Şartlar
Adobe'nin öğrenci indiriminden yararlanabilmek için bazı kriterleri karşılamak gerekmektedir:
- Öğrenci Olmak: Adobe, öğrenci indiriminden yararlanabilmek için öğrenci olduğunuzu kanıtlamanızı ister.
- Öğretmen veya Akademik Personel Olmak: Akademik kadroda yer alan öğretmenler de bu indirimden faydalanabilir.
- Onaylı Bir Eğitim Kurumuna Kayıtlı Olmak: Adobe, yalnızca resmi olarak tanınan eğitim kurumlarında öğrenim gören veya çalışan kişilere bu indirimi sunar.
Adobe, öğrenci olduğunuzu doğrulamak için eğitim kurumuna ait bir e-posta adresi veya öğrenci belgesi gibi belgeleri talep edebilir.
---
Adobe öğrenci indirimi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. **Adobe'nin Resmi Web Sitesini Ziyaret Edin:**
- [Adobe'nin öğrenci indirimleri sayfasına](https://www.adobe.com) gidin.
2. **Öğrenci Planını Seçin:**
- "Öğrenci ve Öğretmenler İçin Creative Cloud" planını seçerek satın alma sürecini başlatın.
3. **Kimlik Doğrulama İşlemini Tamamlayın:**
- Adobe, öğrenci veya öğretmen olduğunuzu doğrulamak için sizden bir belge isteyebilir.
- Öğrenci kimliği, okuldan alınmış resmi belge veya okul e-posta adresinizle doğrulama yapabilirsiniz.
4. **Ödeme Bilgilerini Girin ve Aboneliği Başlatın:**
- Doğrulama tamamlandıktan sonra ödeme bilgilerinizi girerek aboneliğinizi başlatabilirsiniz.
5. **İndirimli Adobe Creative Cloud’un Keyfini Çıkarın!**
- Aboneliğiniz onaylandıktan sonra tüm Creative Cloud uygulamalarına erişebilirsiniz.
---
Adobe Öğrenci İndirimi ile Hangi Yazılımlar Kullanılabilir?
Adobe Creative Cloud öğrenci paketi, birçok profesyonel yazılımı içerir:
- Photoshop: Profesyonel fotoğraf düzenleme ve grafik tasarım yazılımı.
- Illustrator: Vektör tabanlı çizim ve grafik tasarım programı.
- Premiere Pro: Profesyonel video düzenleme yazılımı.
- After Effects: Görsel efektler ve hareketli grafikler oluşturma aracı.
- Adobe XD: Kullanıcı arayüzü ve deneyimi tasarlama programı.
- InDesign: Dergi, kitap ve broşür tasarımı için kullanılan yazılım.
Tüm bu programlara öğrenci indirimi ile çok daha uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.
---
Adobe Öğrenci İndirimli Fiyatları Ne Kadar?
Adobe öğrenci indirimi sayesinde, normalde daha pahalı olan Creative Cloud paketlerine uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Güncel fiyatlar değişebileceği için en doğru bilgiye Adobe'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz. Ancak genel olarak:
- Creative Cloud öğrenci planı, standart bireysel abonelik fiyatına kıyasla %60’a varan indirim sunar.
- İlk yıl genellikle çok daha uygun bir fiyata sunulur, ikinci yıl ise fiyat bir miktar artabilir.
---
Adobe Öğrenci İndirimi Ne Kadar Süre Geçerli?
Adobe’nin sunduğu öğrenci indirimi, eğitim hayatınız boyunca geçerlidir. Ancak:
- Adobe her yıl öğrenci durumunuzu doğrulamanızı isteyebilir.
- Mezun olduktan sonra indirimli fiyat sona erer ve normal abonelik fiyatına geçiş yapılır.
Bu nedenle, öğrenci indiriminden yararlanırken mezuniyet sonrası fiyat değişikliklerini göz önünde bulundurmalısınız.
---
Adobe Öğrenci İndirimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
1. Adobe öğrenci indirimi için hangi belgeler gereklidir?
Öğrenci kimliği, öğrenci belgesi veya okul e-posta adresi ile doğrulama yapılabilir.
2. Öğrenci indirimi mezun olduktan sonra devam eder mi?
Hayır, mezun olduktan sonra öğrenci indirimi sona erer ve normal fiyat uygulanmaya başlanır.
3. Öğrenci indirimi hangi eğitim kurumları için geçerlidir?
Adobe, üniversiteler, kolejler, liseler ve bazı mesleki eğitim kurumlarını kapsayan geniş bir eğitim kurumu listesine sahiptir.
4. Öğrenci indirimi ile kaç cihazda Adobe Creative Cloud kullanılabilir?
Bir lisans ile iki cihaza Adobe Creative Cloud yükleyebilirsiniz, ancak aynı anda yalnızca bir cihazda kullanabilirsiniz.
5. Adobe öğrenci indirimi hangi ülkelerde geçerlidir?
Adobe öğrenci indirimi dünya genelinde birçok ülkede geçerlidir, ancak bazı ülkelerde özel kısıtlamalar olabilir. En güncel bilgiler için Adobe’nin resmi web sitesini kontrol edebilirsiniz.
---
Sonuç
Adobe öğrenci indirimi, profesyonel tasarım ve video düzenleme yazılımlarına uygun fiyatlarla sahip olmak isteyen öğrenciler için harika bir fırsattır
Adobe, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik özel indirimler sunarak popüler yazılımlarını daha uygun fiyatlarla erişilebilir hale getiriyor. Adobe Creative Cloud gibi güçlü yazılımlara uygun fiyatlarla sahip olmak isteyen öğrenciler, Adobe’nin sunduğu öğrenci indirimi fırsatlarından yararlanabilirler. Peki, Adobe öğrenci indirimi nasıl alınır? İşte detaylı rehber:
---
Adobe Öğrenci İndirimi Nedir?
Adobe öğrenci indirimi, Adobe’nin Creative Cloud paketlerini ve belirli yazılımlarını öğrencilere ve öğretmenlere indirimli fiyatlarla sunmasını sağlayan bir programdır. Bu indirim sayesinde öğrenciler Photoshop, Illustrator, Premiere Pro gibi profesyonel yazılımlara normal fiyatının çok altında bir ücretle erişebilirler.
---
Adobe Öğrenci İndirimi Almak İçin Gereken Şartlar
Adobe'nin öğrenci indiriminden yararlanabilmek için bazı kriterleri karşılamak gerekmektedir:
- Öğrenci Olmak: Adobe, öğrenci indiriminden yararlanabilmek için öğrenci olduğunuzu kanıtlamanızı ister.
- Öğretmen veya Akademik Personel Olmak: Akademik kadroda yer alan öğretmenler de bu indirimden faydalanabilir.
- Onaylı Bir Eğitim Kurumuna Kayıtlı Olmak: Adobe, yalnızca resmi olarak tanınan eğitim kurumlarında öğrenim gören veya çalışan kişilere bu indirimi sunar.
Adobe, öğrenci olduğunuzu doğrulamak için eğitim kurumuna ait bir e-posta adresi veya öğrenci belgesi gibi belgeleri talep edebilir.
---
Adobe öğrenci indirimi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. **Adobe'nin Resmi Web Sitesini Ziyaret Edin:**
- [Adobe'nin öğrenci indirimleri sayfasına](https://www.adobe.com) gidin.
2. **Öğrenci Planını Seçin:**
- "Öğrenci ve Öğretmenler İçin Creative Cloud" planını seçerek satın alma sürecini başlatın.
3. **Kimlik Doğrulama İşlemini Tamamlayın:**
- Adobe, öğrenci veya öğretmen olduğunuzu doğrulamak için sizden bir belge isteyebilir.
- Öğrenci kimliği, okuldan alınmış resmi belge veya okul e-posta adresinizle doğrulama yapabilirsiniz.
4. **Ödeme Bilgilerini Girin ve Aboneliği Başlatın:**
- Doğrulama tamamlandıktan sonra ödeme bilgilerinizi girerek aboneliğinizi başlatabilirsiniz.
5. **İndirimli Adobe Creative Cloud’un Keyfini Çıkarın!**
- Aboneliğiniz onaylandıktan sonra tüm Creative Cloud uygulamalarına erişebilirsiniz.
---
Adobe Öğrenci İndirimi ile Hangi Yazılımlar Kullanılabilir?
Adobe Creative Cloud öğrenci paketi, birçok profesyonel yazılımı içerir:
- Photoshop: Profesyonel fotoğraf düzenleme ve grafik tasarım yazılımı.
- Illustrator: Vektör tabanlı çizim ve grafik tasarım programı.
- Premiere Pro: Profesyonel video düzenleme yazılımı.
- After Effects: Görsel efektler ve hareketli grafikler oluşturma aracı.
- Adobe XD: Kullanıcı arayüzü ve deneyimi tasarlama programı.
- InDesign: Dergi, kitap ve broşür tasarımı için kullanılan yazılım.
Tüm bu programlara öğrenci indirimi ile çok daha uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.
---
Adobe Öğrenci İndirimli Fiyatları Ne Kadar?
Adobe öğrenci indirimi sayesinde, normalde daha pahalı olan Creative Cloud paketlerine uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Güncel fiyatlar değişebileceği için en doğru bilgiye Adobe'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz. Ancak genel olarak:
- Creative Cloud öğrenci planı, standart bireysel abonelik fiyatına kıyasla %60’a varan indirim sunar.
- İlk yıl genellikle çok daha uygun bir fiyata sunulur, ikinci yıl ise fiyat bir miktar artabilir.
---
Adobe Öğrenci İndirimi Ne Kadar Süre Geçerli?
Adobe’nin sunduğu öğrenci indirimi, eğitim hayatınız boyunca geçerlidir. Ancak:
- Adobe her yıl öğrenci durumunuzu doğrulamanızı isteyebilir.
- Mezun olduktan sonra indirimli fiyat sona erer ve normal abonelik fiyatına geçiş yapılır.
Bu nedenle, öğrenci indiriminden yararlanırken mezuniyet sonrası fiyat değişikliklerini göz önünde bulundurmalısınız.
---
Adobe Öğrenci İndirimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
1. Adobe öğrenci indirimi için hangi belgeler gereklidir?
Öğrenci kimliği, öğrenci belgesi veya okul e-posta adresi ile doğrulama yapılabilir.
2. Öğrenci indirimi mezun olduktan sonra devam eder mi?
Hayır, mezun olduktan sonra öğrenci indirimi sona erer ve normal fiyat uygulanmaya başlanır.
3. Öğrenci indirimi hangi eğitim kurumları için geçerlidir?
Adobe, üniversiteler, kolejler, liseler ve bazı mesleki eğitim kurumlarını kapsayan geniş bir eğitim kurumu listesine sahiptir.
4. Öğrenci indirimi ile kaç cihazda Adobe Creative Cloud kullanılabilir?
Bir lisans ile iki cihaza Adobe Creative Cloud yükleyebilirsiniz, ancak aynı anda yalnızca bir cihazda kullanabilirsiniz.
5. Adobe öğrenci indirimi hangi ülkelerde geçerlidir?
Adobe öğrenci indirimi dünya genelinde birçok ülkede geçerlidir, ancak bazı ülkelerde özel kısıtlamalar olabilir. En güncel bilgiler için Adobe’nin resmi web sitesini kontrol edebilirsiniz.
---
Sonuç
Adobe öğrenci indirimi, profesyonel tasarım ve video düzenleme yazılımlarına uygun fiyatlarla sahip olmak isteyen öğrenciler için harika bir fırsattır