Sadak Suraksha Force, Pencap'ta sokak kazalarını azaltmak için Haber gözetimiyle kırmızı bölgeleri izliyor

Nigdeli

New member
27 Ocak 2025, 16:50

Pencap Başbakanı trafik güvenliğini artırmak için Sadak Suraksha gücünü başlattı. Beş bölge kırmızı bölgeler olarak gösterildi.

Sadak Suraksha Force, Pencap'ta sokak kazalarını azaltmak için Haber gözetimiyle kırmızı bölgeleri izliyor

Başbakan Bhagwant Singh Maan liderliğindeki Pencap hükümeti, maalesef birçok insanın öldürüldüğü trafik kazalarının sayısını azaltmaya yardımcı olmak için bir Sadak Suraksha Kuvvetleri (SSF) yarattı. Bu grup, kazaları önleme, anında tıbbi yardım sağlama ve trafik kazalarının meydana gelebileceği yüksek riskli alanların izlenmesi görevine sahiptir.

Bu bölgeler kırmızı bölgede sınıflandırıldı

Trafik kazaları göz önüne alındığında, Pencap Hükümeti beş bölgeyi kırmızı bölgeye sınıflandırdı. Bu bölgeler arasında Sri Fatehgarh Sahib, Rupnagar, Patiala, Sahibzada Ajit Singh Nagar ve Shaheed Bhagat Singh Nagar yer alıyor.

SSF yaklaşık 5.500 km yol izlemelidir. Bu çabaları desteklemek için birlik, 116 Toyota Hilux ve 28 Akrep de dahil olmak üzere gelişmiş araçlarla donatıldı. Buna ek olarak, yaklaşık 5.000 çalışan aktif olarak yerinde konuşlanmıştır.

Personel eğitildi

Tüm SSF çalışanları şu anda görevlerini etkili bir şekilde yerine getirebilmelerini ve trafik kazalarını azaltmak için hükümetin hedefini destekleyebilmelerini sağlamak için kullanımından önce eğitilmektedir. Eğitim, kaza mağdurlarına ilk yardım sağlamak ve yaşamı korumak için zamanında sağlık hizmetlerinin sağlanması gibi konuları içermektedir.

Grup kurulduktan sonra trafik kazalarının sayısı yüzde 25 azaldı. Buna ek olarak, trafik kazalarında öldürülen insan sayısı yüzde 45,5 azaldı.

Hedefe ulaşmak için denetim

CM Man, trafik kazalarına göre trafik besi sayısını %50 azaltma hedefini belirledi ve şu anda bu hedefe ulaşmak için girişimler devam ediyor. Yüksek kaza riskinin olduğu yerler, kazaların odağı olarak gösterilmektedir ve acilen onarılması gerekmektedir. Buna ek olarak, eyalet hükümeti bu zayıflıkları tanımlamak ve hemen çözümlenecek önlemlerin alınmasını sağlamak için bir inceleme emri vermiştir.

(Bu makale Pencap Hükümeti ile işbirliği içinde oluşturuldu)