Sağlık Bilimleri Üniversitesi beslenme ve Diyetetik nerede ?

Kaan

New member
[color=]Hayatın Dönüm Noktası: Sağlık Bilimleri Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Nerede Başlıyor?[/color]

Bir forumda, bir arkadaşımın yaptığı "Bildiğiniz gibi, üniversite hayatı sadece derslerle değil, aynı zamanda insanın kendi yolculuğunu keşfettiği bir süreçtir. Benim için de öyle oldu. Belki de birçok kişi gibi ben de üniversiteye adım attığımda hayatta her şeyin net bir şekilde planlandığını düşünüyordum. Ancak o kadar çok yol vardı ki... Sizinle bir hikaye paylaşmak istiyorum. Belki de içinde bulunduğumuz bu dönemde benzer bir yolculuğa çıkan arkadaşlarımıza ilham olur..." şeklindeki paylaşımı okuduğumda, uzun zamandır içinde kaybolduğum bu konuya bir kez daha odaklanmam gerektiğini fark ettim. Eğer siz de bir adım daha atmaya hazırsanız, haydi başlayalım!

Yolun Başlangıcı: Bir Soru, Bir Cevap…

Bir zamanlar, herkesin 'ne olmak istediğini' bildiği bir çağda, bir insan olarak ben de bir şeyleri netleştirmek için mücadele ediyordum. Üniversite seçimim ve kariyerim hakkında aklımda hala pek çok soru vardı. Beslenme ve Diyetetik bölümüyle ilgili düşüncelerim de tıpkı o anki ben gibi bir yön arayışında bir noktadaydı.

Bir sabah, akşamdan kalma bir kahve bardağımın karşısında, en yakın arkadaşım Burak’ı aradım. "Yani, gerçekten beslenme bilimini mi seçmelisin? Daha stratejik bir alan seçip hayatını daha hızlı çözüme kavuşturamaz mısın?" dedi. Burak, her zaman daha çözüm odaklıydı, daha çok “direkt hareket et” tarzı bir yaklaşımı vardı. Erkeklerin genellikle stratejiye dayalı düşünme şekli, Burak’ta daha da belirgindi. Onun için iş hayatı, geleceği daha öngörülebilir yapabilmek adına çok önemliydi.

Oysa ki ben, sorularımın ve kararsızlıklarımın arasında kaybolmuş, her şeyin çok daha büyük bir anlam taşıdığını hissediyordum. “Ama Burak, bu sadece bir iş değil. Bu, insanların hayatlarını etkileyen bir meslek. Onlara doğru beslenme alışkanlıkları sunarak, onların sağlıklarını iyileştirmek... Bu çok değerli bir şey değil mi?” dedim. Burak bir an durakladı, ama sonra bana sadece şunu söyledi: “Evet, elbette. Ama işin içine girince çok daha fazla seçenek var. Nerede başlayacağını iyi bilmelisin."

Güven Arayışı: Bir Karar Anı

O gün, ben de Burak’a bu kararsızlığımı içimden atıp, “Bunun doğru bir karar olup olmadığını nasıl anlayacağım?” diye sordum. Burak yine stratejik yanıtını verdi: “Bunu sana verecek tek cevap, istediğin bir işin içinde olup olmadığını anlamaktır. Nerede ve ne yapacağın önemli. Gittiğin üniversite de ne kadar iyi olursa, eğitim hayatının da o kadar güçlü olur. Mesela Sağlık Bilimleri Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, güçlü bir akademik kadroya ve sağlık alanındaki geniş kapsamlı uygulamalara sahip. Senin gibi duygusal bir bağ kurarak bu alanda kariyer yapmak isteyenler için ideal.”

O an bir ışık yandı! Bir anda aklıma geldi: Bu bölümü seçmek, yalnızca bir meslek değil, bir yaşam tarzıydı. Herkesin hayatta bir yönü vardır, ve ben de o yönü arıyordum. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, benim o yönü bulmama rehberlik edebilirdi. Burak’ın söylediği gibi, elbette her şey bir stratejiydi; fakat bu strateji, başkalarının sağlığına dokunacak kadar önemli bir amaca hizmet etmeliydi.

Ve işte o an, kendime güvenmeye başladım. Beslenme ve Diyetetik bölümü, bana sadece bir meslek kazandırmayacaktı; aynı zamanda insanların yaşamını değiştirebilecek bilgileri edinmemi sağlayacaktı.

Birlikte Güçlü: Kadınlar ve Empatik Yaklaşımların Gücü

Ancak bu noktada bir başka gerçek de vardı. Burak'ın çözüm odaklı yaklaşımını takdir etmekle birlikte, biraz daha derin düşünmem gerekirdi. Üniversiteyi ve bu bölümü seçerken, sadece akıl ve strateji değil, aynı zamanda kalp ve duygu da devrede olmalıydı. Ve işte burada, arkadaşım Zeynep devreye girdi. Zeynep, beni ne zaman zor bir karar aşamasına gelsem, her zaman çok daha empatik bir şekilde dinlemiş, duygularımı anlamaya çalışmış bir arkadaşımdı. Onun bakış açısı, işleri her zaman daha insancıl ve içsel bir şekilde ele alıyordu.

“Evet, sağlık bilimi önemli ve çok stratejik bir iş. Ama unutmamalısın ki bu yolculukta sadece bilimsel bilgi değil, insanları anlamak ve onlara bir şeyler katmak da çok değerli. Senin gibi birinin, insanları anlayarak bu alanda bir fark yaratacağına inanıyorum. Üniversite de senin gibi biri için çok daha anlamlı olacak” demişti Zeynep. Onun bu sözleri, bana kendi yolculuğumda yalnız olmadığımı, insanlara fayda sağlamak için bu mesleği seçmenin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlattı.

[color=]Bir Sorunun Yanıtı: Nerede Başlıyoruz?[/color]

Şimdi, Zeynep'in sözlerine kulak vererek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni tercih etmenin neden bu kadar önemli olduğunu daha derinlemesine düşündüm. Bu üniversite, sadece sağlam bir akademik altyapı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda öğrencilere insana değer veren bir yaklaşım ve empatik bir eğitim ortamı sağlıyordu. Beslenme ve Diyetetik bölümü, yalnızca bilimsel tekniklerle değil, aynı zamanda insan odaklı bir bakış açısıyla eğitim veriyordu. Bu, stratejik bir adımın ötesine geçerek, insanların hayatlarına dokunmak anlamına geliyordu.

Şimdi, sizlere de bir soru soruyorum: Nerede başlıyorsunuz? Bu yolculukta sizin için önemli olan yalnızca strateji mi, yoksa insanların hayatına dokunarak bir fark yaratmak mı? Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni tercih ederken, bu soruları kendinize sormak, belki de hayatınızın en önemli kararını vermenize yardımcı olacaktır.

[color=]Siz de Düşüncelerinizi Paylaşın![/color]

Bu hikaye size nasıl geldi? Sizler de bu yolculuğa çıkmayı düşünüyorsanız, neler hissediyorsunuz? Forumda paylaşacağınız her bir yorum, belki de başka birinin kararını etkileyebilir. O yüzden cesur olun, fikirlerinizi bizimle paylaşın!