WCTM: Öğrencileri küresel öğrenme yoluyla güçlendirmek

Nigdeli

New member
Ülkenin önde gelen kurumlarının (IIT'ler ve IIM'ler) teknoloji ve yönetim dünyasından parlak ve vizyon sahibi beyinler, Haryana, Gurgaon'da bir eğitim kurumu olan Dünya Teknoloji ve Yönetim Koleji'ni kurmak için birleştiğinde, kampüste parlak kıvılcımların ortaya çıkması kaçınılmazdır. ve mükemmellik ortaya çıkıyor. Yüksek öğrenim ortamında neden öne çıktığı, kusursuz güvenilirliğe sahip bir kurumla ilgilenen öğrenciler için ilginç bir örnek olay incelemesi sağlıyor.

Hızla gelişen küresel ekonomide yalnızca en güçlü olanlar hayatta kalabilir. Kazananlar bilgi birikimine, uzmanlığa, pazar eğilimlerine sahip olan ve her türlü duruma uyum sağlayabilen kişilerdir. WCTM, teknoloji, mühendislik ve yönetim gibi en popüler alanlara odaklanarak “uluslararası iş gücü” ihtiyacını şüphesiz karşılıyor. Kuzey Hindistan ve Gurgaon'daki bu önde gelen kurumun mezunları liderlik pozisyonlarında iz bıraktılar ve bunu yapmaya devam ediyorlar. Bazılarının hem teknik hem de yönetsel becerileri var. WCTM'de öğrencilere akıllıca öğrenme, akıllı düşünme ve akıllıca çalışma konusunda eğitim veriliyor.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

WCTM'de öğretilen dersler, Yapay Zeka ve Veri Bilimi, Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi, Bilgisayar Bilimi ve Tasarımı, Robotik ve Yapay Zeka, Bilgisayar Bilimi, İşletme gibi en son teknolojilerde Teknoloji Lisansı (B.Tech) ve M.Tech'tir ( BBA ve MBA), Bilgisayar Uygulamaları (BCA ve MCA) ve Mühendislik Diploması. WCTM, Hindistan Hükümeti AICTE tarafından tanınmaktadır ve NAAC tarafından A+ notuyla akredite edilmiş bir üniversite olan Rohtak Maharishi Dayanand Üniversitesi'ne bağlıdır. En son teknolojiye sahip kampüs, yüksek performanslı bilgi işlem için en yeni 13. Nesil i7 Intel bilgisayarlarla donatılmış modern HP Laboratuvarı, Dream Fab Laboratuvarı gibi son teknoloji ürünü laboratuvarlar dahil olmak üzere destekleyici bir ortam ve altyapı sağlar. Öğrencilere pratik öğrenme deneyimlerini desteklemek için bir kurumun eğitim sektöründe sahip olabileceği en iyi imkanlar arasında yer alan 3D baskı ve AR/VR laboratuvarları. WCTM kurucularının eski IIT ve IIM üyeleri olarak küresel varlığı ve deneyimi, tesislerin ve pedagojinin her zaman ön planda kalabilmek için birbirini tamamlamasını sağlamıştır.

WCTM öğrencileri HCL, TCS, Wipro, Mahindra Tech, ICICI Bank, Axis Bank, Kotak Bank, Mothersons ve daha birçok şirkette 296 şirkete yerleştirme fırsatı buldu.

Gerçek bir mükemmellik merkezi olan WCTM, Gurgaon'da Apple bilgisayarların bulunduğu bir iOS Laboratuvarı, Intel Unnati Yapay Zeka Mükemmeliyet Merkezi, ABB Robotik Hücre ve Robotik – Yapay Zeka Mükemmeliyet Merkezi ve Yapay Zeka ve Siber 'a sahip ilk kolejlerden biridir. Araştırma ve yeniliği birlikte teşvik eden Mükemmel Güvenlik Merkezleri. Eğitim sektöründe son derece nitelikli ve büyük isimler olan, özenle seçilmiş öğretmenler, hatta bazıları uluslararası alanda tanınan isimler, en üst düzeyde öğretim ve eğitim sağlayarak Gurugram'dan ve Delhi NCR çevresindeki komşu yerlerden ve ülkenin diğer bölgelerinden parlak beyinleri kendine çekiyor.

Öğretme, eğitim, etkileşim ve staj yoluyla çeşitli sektörlerdeki endüstri trendlerini takip edin. Bunlar, her öğrencinin kendileri için belirlenen yüksek standartları karşılamasını sağlamak için özenle çalışan WCTM yönetimi ve öğretim üyelerinin odaklandığı alanlardır. Akademik dünyada ve ötesinde, rehavete veya sıradanlığa yer yoktur. Endüstri ve liderleriyle etkileşime geçerek özgüven oluşturmak, WCTM'nin öğrencilerin özgüven, karakter gelişimi ve mesleki görgü kuralları da dahil olmak üzere bütünsel gelişimine yaklaşımının önemli bir parçasıdır.

Müfredat, haftalık fabrika ziyaretleri, sektör uzmanlarıyla haftalık seminerler/web seminerleri ve en son teknolojilere ilişkin sektör odaklı eğitim gibi devam eden sektör etkileşimlerini içerir. Kolej tarafından sunulan yapay zeka, veri bilimi, siber güvenlik, iş analitiği, Power BI, tam yığın programlama ve blockchain teknolojisi alanlarındaki eğitim kursları, öğrencilerin en iyi şirketlere yerleştirilmesini ve sektöre hazır olmalarını sağlar. Bu olağanüstü müfredat, olağanüstü pedagoji ve teknoloji eğitimi, stajyerlik için öğrenci seçmek üzere önde gelen şirketlerin kampüse çekilmesini sağlamıştır. WCTM öğrencileri, 2023-24 akademik yılında şu ana kadar HCL, TCS, Wipro, Mahindra Tech, ICICI Bank, Axis Bank, Kotak Bank, Mothersons ve daha pek çok şirket gibi 296 şirkete yerleştirme fırsatı buldu. Son zamanlarda Mega İş Fuarı 2024'e 4000'den fazla öğrenci ve 62 lider şirket katıldı ve bunların 2000'den fazlası çeşitli sektörlerde staj yapmak üzere seçildi. WCTM yani Gurgaon'un (ülkedeki en yüksek kişi başına gelire sahip) Delhi NCR'nin kurumsal ve ticari merkezinin kalbindeki stratejik konumu, birçok istihdam fırsatı sunan ek bir avantajdır. Aslında, mükemmel bir iş gücü havuzuyla WCTM, proaktif mezunların desteğiyle ve Hindistan'ın ekonomik misyonu ve Atma Nirbhar Bharat vizyonunda kendine güveni teşvik etmede lider bir kurum olarak kazandığı itibar nedeniyle sektörün ilerlemesine yardımcı oldu.

Söylendiği gibi, “Çok çalışmak ve hiç oyun oynamamak sıkıcı bir çocuk yapar”, bu çoğu zaman sıradanlığın nedenidir. Bu tehlikenin farkında olan WCTM, akademik mükemmellik ve bilimsel zihniyetin geliştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin sağlıklı bir beden, zihin ve ruha sahip olmayı destekleyen değerlerin de aşılanmasını sağlar. Bu, bu yıl ulusal ödüllü Bollywood şarkıcısı B Praak'ın yer aldığı Zenith Kültür Festivali gibi etkinliklerin düzenlenmesi yoluyla düzenli ekip çalışmasıyla gerçekleştiriliyor. Ayrıca Fresher's Day'de DJ Aqeel'in sahne aldığı bir DJ gecesi de vardı. Teknoloji festivalleri, spor festivalleri ve Yeni Yıl festivali Diwali Mela vb. gibi diğer kültürel etkinlikler sanatsal, yaratıcı ve sportif yetenekleri besler ve öğrencilerin genel gelişimi için bir dostluk ve şefkat duygusu geliştirir.

WCTM, Times of India Times Mühendislik Araştırması 2024'te Hindistan genelinde 52. sırada yer aldı ve Gurgaon'dan bu prestijli listede yer alan tek özel mühendislik okuludur. WCTM yeni zirvelere tırmanmak üzere ve yolda ilginç planları var: “Geleceğiniz bizim komisyonculuğumuzdur”.

Yasal Uyarı: Bu makale ücretli bir yayındır ve Hindustan Times'ın gazetecilik/editoryal katılımı yoktur. Hindustan Times, makalenin/reklamın içeriğini/içeriklerini ve/veya burada ifade edilen görüşleri onaylamaz/tasvip etmez. Hindustan Times, makalede belirtilen hiçbir şeyden ve/veya burada ifade edilen/temsil edilen görüşler, görüşler, duyurular, beyanlar, onaylar vb. ile ilgili olarak hiçbir şekilde sorumlu ve/veya yükümlü olmayacaktır.