Symbiosis Hukuk Fakültesi, Pune, Hukuk Günü Yemini düzenliyor, Adalet YV Chandrachud Anıtı Halka Açık Konferansı, 2024

Nigdeli

New member
17 Nisan 2024 – Symbiosis International (Tanınmış Üniversite) üyesi olan Symbiosis Hukuk Fakültesi, Pune, Hukuk Günü Yemini, Adalet Anısına Halka Açık Konferans YV Chandrachud, 2024 ve Vidhi Manthan Sempozyumu: Hukuk ve Adalette Bharatiya Gyan Parampara. Etkinlik Symbiosis Ishanya Oditoryumu, Symbiosis Uluslararası Okulu, Viman Nagar, Pune'da gerçekleştirildi. Etkinlik, katılımıyla renklendi Sayın Dr. M. Veerappa Moily, Karnataka'nın eski Başbakanı ve hükümetteki eski Hukuk Bakanı. Hindistan'dan Prof. Dr. S B. Mujumdar, Onursal Şansölye, SIU, Kurucu ve Başkan, Symbiosis ve Dr. Shashikala Gurpur, Fulbright Bursu, Direktör, Symbiosis Hukuk Fakültesi-Pune, Hukuk Fakültesi Dekanı, SIU, Jean Monnet Kürsüsü Profesörü (EUC-LAMP, AB tarafından ortaklaşa kuruldu) ve Bay Shantanu Lamdhade, Eyalet Koordinatörü, Pravah.



Program geleneksel sulamayla başladı Bilva fide. Daha sonra Dr. Pune, Simbiyoz Hukuk Fakültesi Direktörü Prof. Shashikala Gurpur, bir karşılama konuşması yaptı ve Pune'daki Symbiosis Hukuk Fakültesi'nin 2022'den bu yana kaydettiği ilerleme hakkında bir rapor verdi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!
Onur günü yemini Dr. M. Veerappa Moily, Symbiosis Hukuk Fakültesi Pune'un konukları, öğretim üyeleri, personeli ve öğrencilerinden oluşan dinleyicilere.

Dr. Gurpur, Dr. SB Mujumdar, Sayın Şansölye ve Uluslararası Symbiosis Üniversitesi Kurucu Başkanı. Federal Şansölye Dr. İsimsiz bir bağışçının desteğiyle başlayan ve Pune'daki Symbiosis Hukuk Fakültesi tarafından sürdürülen anma konferansları serisinin düzenlenmesinde hukuk fakültesine sürekli rehberlik ve yönlendirme sağladığı için Mujumdar'a teşekkür ederiz.

Daha sonra Dr. Gürpur Dr. M. Veerappa Moily önde. Kendisini “birçok yeniliğin adamı” olarak tanıttı ve Dr. Moily'nin Hindistan hukuk sistemine muazzam katkısı, Bengaluru'da ülkenin ilk Ulusal Hukuk Okulunun kurulmasındaki önemli rolü de dahil.

Vidhi Manthan 2024'ten İçgörüler

Vidhi Manthan 2024'ten İçgörüler

Vidhi Manthan sempozyumunu Samudra Manthan'la karşılaştıran Dr. Gurpur, akademisyenlerin heyecanının öğrenciler için yenilikçi bir müfredat biçiminde yeni hazinelerin keşfedilmesine nasıl yol açacağını anlatıyor.

Dr. Gurpur'un adresini, Pune'daki Symbiosis Hukuk Fakültesi'nin altı aylık bülteni olan LexEt 2023 ve Justice YV Chandrachud Memorial Public Lecture 2022 ileri gelenleri kitapçığının yayınlanması izledi.

Sayın Rektör Prof. Dr. SB Mujumdar baş konuğu Dr. M. Veerappa Moily'ye teşekkür etti ve bu olayı şereflendirdiği için baş konuğa şükranlarını sundu. Dr.'a saygı duruşunda bulundu. Gurpur'a, Pune'daki Symbiosis Hukuk Fakültesi'ni ulusal düzeye taşıdığı ve ona yüksek bir profil kazandırdığı için teşekkür ederiz. Dr. Mujumdar, merhum Shri Ram Jethmalani ve merhum savunucu BR Ranade gibi kişilerle simbiyozun mirası ve Hukuk Günü hakkında konuştu.

Dr. Mujumdar'ın konuşmasını baş konuğun konuşması ve Dr. M. Veerappa Moily. Konuşmasında Dr. Moily, Pune'un eğitimdeki mirasından bahsetti ve Hindistan mahkemelerinde avukat olarak görev yaptığı ilk günlerden itibaren deneyimlerini paylaşarak adaletin sadece bir hukuk meselesi değil aynı zamanda bir ahlak meselesi olduğunu vurguladı. Hindistan'ın kadim geçmişinde hukukun üstünlüğünün varlığının izini sürdü ve bunu desteklemek için Manu'dan alıntı yaptı: “Tüm kararlar yerleşik Dharma'ya göre alınmalıdır.” Bu nedenle hiç kimse, kral ve aile üyeleri bile hukukun üstünde değildi. Konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soru ve yanıtlar geldi. Dr. Moily ayrıca toplantıda Hukuk Günü yeminini de yerine getirdi.

Programın ilk yarısı Dr. Aparajita Mohanty, Direktör Yardımcısı (Akademisyenler), SLS-P ve ardından İstiklal Marşı.

İkinci yarı, iki genel oturuma ayrılan Vidhi Manthan Sempozyumundan oluştu. İlk oturumda açılış konuşmasını sempozyumun bilgi ortağı Pravah'tan Sayın Prateik Dhatrak yaptı. Öne çıkan konuşmacılar Dr. Atmaram Shelke ve Dr. Ashutosh Panchbhai, Pune'daki Symbiosis Hukuk Fakültesi fakültesinden. Bilginin inşası hakkında konuştular: Akansha, Mimansa'nın geleneksel maddi algılarından ve Bharatiya Gyan Parampara'nın (IKS) yorumlanmasından ne kadar farklı olduğu, eski Tarih Fakültesi, Simbiyoz Hukuk Fakültesi, Pune'dan Prof. Aruna Sampath kritik bir açıklama yaptı Antik ve ortaçağ Nyaya sistemine genel bakış. SLS Pune mezunu ve avukat Shravanth Arya Tandra, Avukat, Bharatiya Gyan Parampara (IKS) perspektifinden mülkiyet ve zenginlik ve ceza hukuku perspektifinden eski anlaşmazlık çözümü hakkında çevrimiçi konuştu.

İkinci genel kurul oturumunda Dr. ve Bharatiya Gyan Parampara (IKS) perspektifinden Valmiki Ramayana yer aldı, Dr. Sidhartha Sekhar Dash, Doçent, KIIT Hukuk Fakültesi, Bhubaneswar ve Prof. (Dr.) K. Parameswaran, Hukuk Profesörü, Gujarat Ulusal Hukuk Üniversitesi Gandhinagar Çevrimiçi Nöro Hukuk Hukuku ve IKS – Zihin Teorisi: Hukukun Olasılığı ve Entegrasyonu Bharatiya Gyan Parampara (IKS) perspektifinden din, maneviyat ve adalet. Toplantının başkanlığını Dr. Gurpur, müfredattaki davaları ve Hindistan'ın Thirukkural ve Bhagavdgita gibi zengin antik bilgi sisteminden ilham alan çeşitli Yüksek Mahkeme kararlarını vurgulayarak sözlerini tamamladı. Dr. Gurpur, Vidhi Manthan 2024'e dayanarak müfredat geliştirme yolunu belirlemek için yürütülen paydaş anketinin sonuçlarını özetledi.

Program Dr. Mohanty. Program Prof. Lasya Vyakaram ve Prof. Natasha Martin tarafından yönetildi ve Dr. Bindu Ronald, Prof. Ksitij Naikade ve Prof. Jivantika Gulati destek verdi.

Yasal Uyarı: Bu makale ücretli bir yayındır ve Hindustan Times ile herhangi bir gazetecilik/editörlük ilişkisi yoktur. Hindustan Times, makalenin/reklamın içeriğini/içeriklerini ve/veya burada ifade edilen görüşleri onaylamaz/abone olmaz. Hindustan Times, makalede belirtilen hiçbir şeyden ve/veya ayrıca burada yer alan/vurgulanan görüşler, görüşler, duyurular ve beyanlar, beyanlar vb. ile ilgili olarak hiçbir şekilde sorumlu ve/veya yükümlü olmayacaktır.