Yüzüklerin Efendisi Legolas Kimdir?

Mucahit

Member
Legolas Kimdir?
John Ronald Reuel Tolkien’in yarattığı orta dünyanın kurgusal karakterlerinden biridir. Yazar Legolas’ı Kuytuorman’ın Elf Prensi olarak elfler için bile keskin gözlere sahip ve iyi ok ve yay kullanan bir karakter şeklinde kurgulamıştır. Filmin aksine saçları koyu renklidir. Legolas kelimesi “yeşil yaprak”, “güneş ışığı” ve “elf perisi” anlamlarını taşımaktadır. Babası Kral Thranduil kendisini Gollum’u bulması için görevlendirmiştir fakat Legolas Gollum’u bulamamıştır. Daha sonraki dönemlerde yüce divana çağrılmış ve yüzük kardeşliğinin bir üyesi olmuştur.

Gandalf’ın liderliğinde sırasıyla Caradras Geçidi’ne ve cücelerin eski krallığı Moira’ya gitmiştir. Daha sonrasında Aragorn’un önderliğinde Lothlorien’e ve Amon Hen’e geçmiştir. Bundan sonra ise Rohan’ın işgalinde Rohan’I savunmak için Miğfer Dibi Savaşı’nda yer almıştır. Savaştan sonra Aragorn ve Gimli ile birlikte Gondor’u kurtarmak için Ölüler Geçidi’nden geçerek Pelennor Düzlükleri Savaşı’na katılmıştır. Sauron’un düşüşünden sonra Ithilien’de Orman Elfleri kolonisi kurup buranın yönetilmesini sağlamıştır ve savaşın verdiği zararları düzeltmek için çalışmıştır. Aragorn’un ölümünden sonra Gimli ile birlikte Ölümsüz Topraklar’a doğru yola koyulmuştur.

Filmde Legolas’ı Canlandıran Kimdir?
Peter Robert Jackson’ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi film serisinde Legolas karakterini Orlando Bloom canlandırmıştır. Filmi konusu gereği Tolkien’in kitap serisinden uyarlanmıştır. Ocak 1977 doğumlu İngiliz oyuncu Yüzüklerin Efendisi serisinden Legolas karakteriyle, Karayip Korsanları serisinden Will Turner karakteriyle, Truva filminden Paris rolüyle ve Cennetin Krallığı filminden Ibelinli Balian karakteriyle bilinmektedir. Babasını dört yaşında kaybetmiştir. Gençlik döneminde Londra’ya taşınır ve televizyon dizilerinde rol alır. 1997 yılında “Wilde Rentboy” filmi ile sinema filmlerinde oynamaya başlar. Üç yıl boyunca Guidhall School of Music and Drama’da eğitim görür. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin oyuncu kadrosu seçimlerine 1999 yılında çekilecek olan ikinci filmde yer alan “Faramir” karakterine hayat vermek için girer. Ancak Peter Jackson üç filmde de yer alan elf prensi Legolas’ı canlandırmasını daha uygun bulur.

Orlando Bloom 2010 yılında Victoria’s Secret mankenlerinden biri olan Miranda Kerr ile evlenmiştir. İkilinin Flynn Christopher Bloom adında bir erkek çocukları vardır. Fakat 2013 yılında Orlando Bloom ve Miranda Kerr boşanmışlardır.

Orlando Bloom’un Rol Aldığı Filmler:

  1. 1997 Wilde Rentboy
  2. 2001 Kara Şahin Düştü Onbaşı Todd Blackburn
  3. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (Legolas)
  4. 2002 Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (Legolas)
  5. 2003 Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (Legolas)
  6. Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti (Will Turner)
  7. Ned Kelly (Joe byrne)
  8. 2004 Truva (Paris)
  9. 2005 Cennetin Krallığı
  10. Elizabethtown
  11. The Calcium Kid
  12. 2006 Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı (Will Turner)
  13. Love and the Other Disasters
  14. Heaven Shy
  15. 2007 Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu (Will Turner)
  16. 2009 New York, I Love You (David)
  17. 2011 Üç Silahşörler (Buckingham Dükü)
  18. İyi Doktor
  19. 2013 Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları (Legolas)
  20. Zulu
  21. 2014 Hobbit: Beş Ordular Savaşı (Legolas)
  22. 2017 Karayip Korsanları: Ölü Adamlar Masal Anlatamaz (Will Turner)